Strojevi i alati za svakog majstora

Strojevi i alati za svakog majstora

Majstori i majstorice! Nijedan projekt ne možete napraviti bez alata, ali koji su vam alati i strojevi stvarno potrebni? Za svaki zadatak postoji specijalni alat i stroj. Pametna strategija je uskladiti alat sa zadanim poslom.

Za kakav god posao se odlučili, a da se tiče nekog procesa povezanog s gradnjom potreban je kvalitetan alat, dobar majstor i siguran partner koji će vam pomoći na tom putu uređenja.

Nije važno jeste li hobist ili profesionalac alat iz ponude Bačelić Profi Shopa pomoći će vam osim u poslovima kada krećete od nule s gradnjom i u poslovima prilikom uređenja već postojeće građevine kao što su bojanje, gletanje i žbukanje.

Prilikom kupnje uzmite u obzir i koliko ćete vjerojatno koristiti određeni alat. Bolje je kupiti kvalitetnu verziju nečega što ćete koristiti svaki tjedan od one koju koristite samo povremeno.

Jeste li razmišljali o samozapošljavanju jer vam posao gradnje i uređenja doma ide kao od šale ili ste već pravi majstor, kao naš majstor Grga, i proširujete svoje poslovanje? Pročitajte sve o potporama za samozapošljavanje i proširenje poslovanja koje donosimo u nastavku teksta.
 

Održavanje nakon kupnje

1. Čišćenje nakon kupnje

Kada kupite novi električni alat ili stroj (bilo da je to akumulatorska bušilica, kutna brusilica ili čak kružna pila), želite biti sigurni da to nije nešto što će trebati zamjenu za samo nekoliko mjeseci.

Prvo što biste trebali učiniti je svakako posjetiti web stranicu proizvođača alata i ispuniti obrazac za produljenje jamstva. Time dobivate 3 godine garancije. Potrebna je samo minuta vašeg vremena za ispunjavanje, a može vam dobro doći ako motor neočekivano pregori ili se dogodi neka druga neočekivana situacija. U svakom slučaju, pokriveni ste.

Kod kupovine Wagner profi strojeva bitno je svake godine dolaziti kod nas na periodični pregled i na taj način si možete osigurati 5 godina garancije.

Vaš novi alat trebao bi imati “vlastiti dom”, mjesto u kojem se nalazi dok ga ne koristite. Gdje god da se nalazi - polica, viseći nosač alata ili ladica u vašem ormariću s alatima, trebalo bi biti prilično očišćeni od prašine i prljavštine.
 

2. Čišćenje i održavanje

Obavezno pročitajte priručnik koji ste dobili sa svojim kupljenim alatom. Koliko god bili iskusni, uvijek možete naučiti nešto novo. Nekoliko savjeta o čišćenju i održavanju:
  • Nakon svake upotrebe očistite alat. Nečistoća i prašina će se nakupiti i na kraju ga oštetiti.
  • Držite radne krpe u blizini kako biste očistili alat nakon što ga upotrijebite.
  • Podmažite gdje i kada alat treba kako je navedeno u literaturi koja je isporučena s njim. Pravilnim podmazivanjem trošenje će biti minimalno.
  • Provjerite ga nakon svake uporabe kako biste bili sigurni da nijedan dio nije istrošen tako da bi ga trebalo zamijeniti.
  • Uvijek zamijenite istrošene dijelove - istrošeni dio učinit će da se drugi dijelovi prerano istroše.

3. Pravilna upotreba

Ne koristite svoj alat za posao koji nije namijenjen za njega - vrlo vjerojatno ćete ga tako oštetiti i zasigurno će se brže istrošiti.

Lagano rukujte svojim alatima. Ako se usred posla pokvari odmah stanite s poslom i pokušajte otkriti uzrok problema. Pobrinite se da svatko tko koristi vaš alat zna kako se njime sigurno i pravilno rukuje. Pažljivo provjerite alat prije nego što ga bilo tko drugi koristi.
 

4. Sigurnost na prvom mjestu

Vaš će alat raditi ispravno i sigurno ako ga često provjeravate i izvršite popravke koji su potrebni za siguran rad.

NIKADA nemojte koristiti električni alat u mokrim uvjetima. Nemojte koristiti nijedan alat koji ne radi ispravno dok se ne popravi. Držite u blizini komplet prve pomoći. Koliko god pažljivi bili, nesreće se povremeno događaju čak i najboljima od nas.

Općenito, zdrav razum pomoći će vam da vaš alat radi učinkovito i produktivno. Svi vaši alati trebaju brigu, ali oni koji koriste snagu za rad zahtijevaju više pažnje od ostalih, ili, jednostavno rečeno, neće raditi.

Potpore za samozapošljavanje i proširenje poslovanja

Kako bi pokrenuli vlastito poslovanje ili proširili postojeće prijavite se na potpore za samozapošljavanje i proširenje poslovanja. Potpore za samozapošljavanje su državne potpore koje država dodjeljuje pojedincima za pokretanje vlastitog posla. Potpore za proširenje poslovanja su potpore koje država dodjeljuje poslovnim subjektima koji su već ostvarili potporu samozapošljavanja te su njihove ugovorne obveze istekle i dokazali su da su ispunili sve tražene obveze.
Mjere traju 24 mjeseca u kojima u prvih 12 mjeseci se opravdava potpora, a u drugih 12 mjeseci održava poslovanje uz samostalno podmirivanje obveza doprinosa.

Visina potpore za samozapošljavanje podijeljena je u dvije skupine korisnika:
  • do 100.000,00 kn
  • do 75.000,00 kn.
Ovisno o pripadajućoj kategoriji poslovanja tako se kreće i visina potpore.

Kod potpora za proširenje poslovanja dodjeljuje se potpora subjektima koji su već ostvarili potporu samozapošljavanja, a sada planira proširiti svoje poslovanje. Proširenje može značiti otvaranje nove poslovne jedinice ili pogona, razvoj novih proizvoda ili usluga, pokretanje nove djelatnosti i sl.

Visina potpore za proširenje poslovanja podijeljena je u dvije skupine korisnika:
  • do 75.000,00 kn
  • do 55.000,00 kn.
Potpora za proširenje poslovanja može se dodijeliti i u manjem iznosu od traženog ako se radi o djelatnostima koje ne zahtijevaju visoka početna ulaganja.

Sve detalje pronađite na službenim stranicama te pročitajte uvjete natječaja na koji se zahtjevi zaprimaju najkasnije do 31.10.2020. odnosno do iskorištenja sredstava.

Zapamtite! Građevinski poslovi uvijek imaju sigurnost posla na svojoj strani. Nove zgrade i kuće uvijek će se graditi i uvijek će biti potražnje. Za one koji vole raditi rukama, gradnja je možda savršen posao, zato ne zaboravite na kupnju kvalitetnog alata te na mogućnost dobivanja potpore jer znamo koliko je ona u startu važna.

U Bačelić Profi Shopu pronađite alat renomiranih brendova i gdje god nalazili, u bilo kojem dijelu Hrvatske svi strojevi i alati mogu brzo i lako doći do vašeg kućnog praga uz besplatnu dostavu iznad 500,00 kn.

Osim što ćete u nama pronaći provjerenog i sigurnog partnera nudimo vam popravk Wagner strojeva i alata unutar i izvan jamstvenog roka (hobby i profi divizija) te kompletan servis za profesionalne i hobby alate marke Makita, Bosch, Dewalt, Stalco, Flex, Metabo, Collomix.

Ako vam je potrebno stručno savjetovanje prilikom odabira alata i ostalog materijala slobodno nas kontaktirajte jer mi želimo poticati hrvatske radnike i radnice na putu ostvarenja uspjeha! :)  
Gradilište i priprema izgradnje

Gradilište i priprema izgradnje

Uređenje gradilišta i priprema izgradnje proces je koji zahtjeva planiranje cijelog procesa izgradnje kako bi se svi radovi odvijali nesmetano u zadanim rokovima na što učinkovitiji i ekonomičniji način. Shema uređenja gradilišta je potrebna za organizaciju radnih procesa na svakom gradilištu.

Nakon što započne gradnja kreće se s radovima i realizacijom cjelokupnog projekta. Bilo da radite sami na određenom procesu gradnje ili imate unajmljenu profesionalnu tvrtku neophodan je električni i ručni alat za rad provjerene kvalitete. Kako ne bi sve ostalo samo na početku, postavlja se jedno i od najvažnijih pitanja - kako pravilno brinuti o alatu? Pročitajte.
 

Kako pravilno brinuti o vlastitom električnom i ručnom alatu

"Loš radnik krivi svoj alat" stara je izreka među građevinarima. Ako se ne brinete za svoj alat, to neće biti samo stara izreka ... bit će istina. Električni alat neće raditi ako se dovoljno ne pazi prilikom rukovanja, ali i nakon korištenja.

Pravilna njega također znači da će biti sigurniji za upotrebu. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste produžili vijek trajanja svojih najnovijih alata i strojeva.
 
Kako pravilno brinuti o vlastitom električnom i ručnom alatu
Vrh